fbpx
100-gram

MIX VOOR DE STOELGANG

Poepzaadjes is een unieke zadenmix ter ondersteuning van de darmen en bevordering van de stoelgang. Het bestaat uit 7 verschillende soorten zaden met ieder z’n eigen gezondheidsvoordelen. Hierbij wat meer informatie over de 7 zaden waaruit de mix bestaat, inclusief gezondheidsvoordelen.

 1. Psylliumzaad
  Psylliumzaad ondersteunt de darmfunctie, beschermt de darmwand en gaat zowel constipatie als diarree tegen. Psyllium bestaat grotendeels uit wateroplosbare vezels. Het voordeel van psyllium boven andere oplosbare vezels, is dat psyllium in mindere mate wordt gefermenteerd door de darmflora en daardoor minder aanleiding geeft tot klachten zoals een opgeblazen gevoel en winderigheid.
 2. Chiazaad
  Het toevoegen van chiazaad aan je voedingspatroon is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je een flinke hoeveelheid vezels binnenkrijgt. Dat is goed voor de spijsvertering én stoelgang. Daarnaast bevat chiazaad veel goede voedingsstoffen zoals omega 3, calcium en fosfor.
 3. Lijnzaad Heel
  Lijnzaad -zowel heel als gebroken- bevat veel goede eigenschappen en beiden zitten in de unieke zadenmix. Bekende voordelen waarover lijnzaad beschikt zijn antioxidanten, veel vezels en essentiële vetzuren. Het is ook een zaadje waar veel discussie over bestaat, want is gebroken of heel beter? Het nadeel van heel lijnzaad, is dat de voedingsstoffen minder goed/snel worden opgenomen door het lichaam.
 4. Lijnzaad gebroken
  Het nadeel van gebroken lijnzaad, is dat het cyanogenen bevat. Je lichaam kan dit omzetten in cyanide (blauwzuur) en een te veel hiervan kan klachten geven. We kunnen met een gerust hart zeggen dat er slechts 15% in de mix gebroken lijnzaad aanwezig is. Met de dagelijkse portie van 10 gram Poepzaadjes, krijg je ongeveer 1,5 gram gebroken lijnzaad binnen. Op die manier profiteer je alleen van de voordelen (antioxidanten, veel vezels en essentiële vetzuren).
 5. Hennepzaad
  In hennepzaad zit een uitzonderlijke concentratie aan eiwitten en oliën waaronder omega 3, 6 en 9. Maar ook een aantal mineralen zoals magnesium, kalium, ijzer en koper en de vitamines C, E B1, B2, B3 en B6. Last but not least: vezels! Die helpen dan weer bij de spijsvertering, stoelgang en darmproblemen. 
 6. Maanzaad
  Maanzaad bevat veel vezels, wat goed is voor je darmen en de stoelgang. Daarnaast bevat het veel eiwit, vitamine B1, vitamine B2, fosfor, magnesium, kalium, ijzer, meervoudig onverzadigde vetzuren en zink. Een dagelijkse portie Poepzaadjes van 10 gram (1 eetlepel) bevat 1,5 gram maanzaad.
 7. Sesamzaad
  Sesamzaad is rijk aan calcium, mangaan, koper, magnesium, fosfor, zink, ijzer en seleen. Daarnaast zitten er veel vezels en proteïnen in sesamzaad. Het bevat een hoog aantal vitaminen B: niacine (B3), foliumzuur (B11), thiamine (B1), pyridoxine (B6) en riboflavine (B2). Tot slot bevat sesamzaad ook vitamine E.

Dit vind je misschien ook leuk...

Populaire berichten